Portfolio

Welkom in mijn portfolio. Waar ben je naar op zoek?

Categorieën

Let op! Categorieen openen in een nieuw venster.

Grafische vormgeving

Mijn eerste kennismaking met Adobe Photoshop was tijdens mijn opleiding aan de Willem de Kooningacademie in Rotterdam. Op de trage computers daar draaide een zeer verouderde 2.0-versie van mijn sindsdien favoriete programma. Al snel stapte ik over naar de outdated Photoshop 4 Limited Editon, waarmee ik mijn eerste digitale grafische ontwerp produceerde, een albumontwerp voor mijn toenmalige band.

Terwijl de jaren en versies verstreken, groeide ook mijn kennis van Photoshop en mijn portfolio. Deze vulde zich met geboortekaartjes, albumontwerpen, posters, flyers, folders en onbestempelde pastimes.

Main weapon of choice

Nu nog steeds is Photoshop, onderhand niet meer gebonden aan cijfers maar aan jaartallen, mijn main weapon of choice als het gaat om digitale beeldbewerking en grafische vormgeving. 

Naast Photoshop heb ik InDesign tegenwoordig ook in mijn favorieten staan, voor een optimale creatie van folders en brochures. 

Cursussen Photoshop en InDesign

Naast zelf veel gewerkt te hebben met de Adobe Creative Suite geef ik sinds eind 2017 ook cursussen in Photoshop en InDesign. Geinteresseerd? Kijk dan vooral even bij de cursussen.

Koffiedik en toekomstmuziek

Op dit moment ben ik me ook aan het verdiepen in Adobe Animate en hopelijk komt binnenkort wat meer animatie-werk in dit portfolio te staan.

Fotografie

Al vanaf mijn tienerjaren ben ik geinteresseerd in fotografie. Toen ik 16 jaar was deed ik voor mijn school mee aan een fotowedstrijd. Althans, ik had me opgegeven, maar had geen camera. Mijn tekendocent, Jose van Arcken, leende mij haar toestel en hiermee gewapend trok ik eropuit.

Ik ging op zoek naar ritme in composities om mij heen en vond deze in de lijnen en vormen van de moderne architectuur uit mijn woonplaats Voorburg. Niet dat dit nou zo’n architectonische metropool was, maar toch.. De wedstrijd heb ik niet gewonnen, maar wel een ervaring die me mijn hele leven bij zou blijven en een liefde voor fotografie die alleen maar groter wordt.

Professioneel fotograaf

Sinds 2017 maak ik, in opdracht van vastgoed-communicatiebureau’s, foto’s van woningen, zowel interieur als exterieur. Begin 2019 heb ik mijn eigen bedrijf hierin opgezet: Vastgoedfotografie Voorburg. Meer informatie hierover is te lezen op mijn website van dit bedrijf: vastgoedofotografievoorburg.nl

Tevens maak ik bedrijfsmatig, naast foto’s, ook (drone)video’s en 360-gradenfoto’s.

Vrij werk

Nog steeds ga ik graag en regelmatig op pad met mijn camera. Onderwerpen die ik het liefste voor mijn lens zet zijn: de natuur, dieren en architectuur. Deze zal je dan ook veelvuldig in mijn portfolio terug zien.

Film & Video

Pas na mijn opleiding aan de Willem de Kooningacademie begon mijn interesse in film te groeien. Op de eerste school waar ik werkte, het JWC Grafisch & Creatief in Scheveningen, mocht ik naast lessen Tekenen, Zeefdrukken en Vormgeving ook lessen Audiovisueel geven, aan de 1e tot en met de 3e klas.  

Professioneel werk

Langzaamaan ontwikkelde ik vanuit het stilstaande beeld een steeds groter wordende passie voor het bewegende beeld. De drang om er actief mee bezig te willen zijn resulteerde ook in mijn eerste experimentele videoclips en het opzetten van mijn eigen bedrijf, onder andere in videoproducties. Het werk dat hieruit voortvloeide waren overwegend dans- en theaterregistraties, iets wat ik nog steeds met veel liefde op verzoek doe. Naast de diverse opdrachten die binnenkomen zit ik ook sinds september 2019 wekelijks in en rond de Eerste Kamer om video’s op te nemen met de senatoren van de Partij voor de Dieren voor hun social media.

Hoger plan

In 2016 heb ik het filmen naar een hoger plan getrokken met de aanschaf van allereerst een DJI Phantom 3 Pro en onlangs de veel compactere DJI Mavic Pro. Allebei zeer geweldige, robuuste en uiterst stabiele drones met 4K-camera aan boord. Voor alle shots met de beide benen (of minimaal 1 in ieder geval) op de grond gebruik ik bij voorkeur mijn Nikon D750 en mijn DJI Osmo voor supersteady shots. Deze 4K-camera hangt ook in een gimbal, maar is zeer handzaam.

Cursus Premiere Pro

De montage doe ik altijd met Adobe Premiere Pro, met zijn eindeloze mogelijkheden. Geinteresseerd in een cursus monteren in Premiere? Kijk dan even bij mijn cursussen!

Beeldend

Beeldende kunst staat voor mij aan de basis van al mijn werk. Als kind kon ik uren aaneen tekenen. Die liefde is nooit meer weggegaan. De eerste les van tekenen zie je overal terug in mijn portfolio: kijk goed en neem alle details in je op. Wat je daarna doet met de details is een heel ander verhaal, want dan draait het om creatieve keuzes. 

Op de middelbare school was tekenen het belangrijkste vak voor me, het enige vak wellicht waar ik hard voor werkte en wilde scoren! En na een mislukte eerste keuze was mijn tweede keuze best simpel: docent tekenen worden!

Vrij (van) werk

Na 17 jaar les gegeven te hebben in het VO was juist het verlaten van het onderwijs voor mij een prikkel om weer eigen beeldend werk te gaan maken. Ik ging weer naar hartelust schilderen en tekenen! Vooral voor mezelf, maar ook af en toe in opdracht.

Theater

Sinds ik in 2004 op het Adelbert College begon is mijn interesse in theater gewekt. Als docent beeldende vorming werd ik al snel gevraagd om het decor te ontwerpen voor het eerste stuk dat mijn nieuwe collega en regisseur van het schooltoneel op de planken wilde zetten: ‘In de Soete Suikerbol’. Ook werd ik benoemd tot hoofd kostuum.

Alle rollen vertolkt

Daarna werd ik jaar na jaar betrokken bij de toneelgroep, in steeds wisselende rollen. Van decor- en kostuumontwerp, speler, grafisch vormgever, fotograaf, maker van de toneelregistratie, licht- en geluidstechnicus en uiteindelijk ook zelf als regisseur.

Eigen theater

Tevens heb ik veel contacten opgedaan met lokale dans- en toneelverenigingen, waarvoor ik zowel registraties als techniek heb gedaan en later heb ik ook in ‘mijn’ eigen schooltheater veel artiesten en gezelschappen van techniek voorzien. Ook heb ik een eigen techniekcrew van leerlingen opgeleid, het onderhoud verzorgd, en het gehele theater gemoderniseerd, o.a. dankzij een gift van fonds1818.