Hi, ik ben Raymond de Brieder, en ik heb een passie voor creativiteit – creeren maakt mij gelukkig. Ik geloof in de kracht van vormgeving, illustraties en video en haar mogelijkheid om communicatie te versterken, gebruikerservaring te verbeteren, en mensen overal te inspireren en aan te spreken. Goed ontwerp en goed contact komt voort uit samenwerking. Ik kan niet wachten om een visuale dialoog aan te gaan, te leren en samen iets moois te maken.

Achtergrond

Nadat mijn droom om architect te worden gebaseerd bleek op een idyllisch beeld van dit beroep, heb ik gekozen voor de veel vrijere opleiding aan de Willem de Kooningacademie in Rotterdam, en ben ik naar voorbeeld van mijn oude tekenjuf van de middelbare school ook het onderwijs in gegaan. Zeventien jaar heb ik lessen kunst gegeven in het voortgezet onderwijs op een viertal scholen, maar tijdens deze jaren heb ik ook steeds mijn grenzen opgezocht in de wereld van ontwerp, beeldbewerking, video, webdesign en theater.

Zo ben ik al vroeg mijn eigen bedrijf gestart in grafische vormgeving, videoproducties en webdesign naast mijn veeleisende baan als docent. Met lef, doorzettingsvermogen, energie en soms schromeloos accepteren dat ‘fouten er nu eenmaal bijhoren’ heb ik heel wat opdrachten binnengehaald om mijn creatieve onrust een plek te geven. Echter, veel ruimte om dit bedrijf te laten groeien had ik niet, tussen mijn vaste onderwijscontract en het leven als alleenstaande vader.

In 2017 heb ik uiteindelijk de keuze gemaakt het onderwijs te verlaten en te proberen van al mijn creatieve escapades mijn werk te maken. Al snel kon ik als ZZP’er aan de slag als docent grafische vormgeving bij een bureau dat cursussen voor bedrijven en particulieren verzorgde en hier heb ik heel wat lessen Photoshop, Indesign en Premiere kunnen geven. Hiernaast startte ik ook mijn carriere als fotograaf bij een bedrijf dat voor meerdere makelaars woningfoto’s en -video’s leverde. Tevens werkte ik wat uren bij in een winkel voor teken- en schildersbenodigdheden en begon ik zelf mijn beeldende kwaliteiten verder te ontwikkelen. Al deze werkzaamheden schaarde ik onder de vlag van mijn eigen bedrijf met de redelijk voor de hand liggende naam ‘raymonddebrieder.com’, waarlangs ik ook een schare vaste klanten opbouwde die ik voorzag van websites, grafische producten en meer.

Timeline

01/01/2019

Mediasupplier @ Zien24

Als woningfotograaf en -videograaf aan de slag gegaan bij Zien24. Als mediasupplier voor makelaarsmedia tot eind april hier gewerkt en meer dan honderd shoots gedaan in deze vier maanden. Naast fotografie en video maakte ik ook 360-gradenfoto’s en hoogtefoto’s.

01/11/2018

ROC-light @ Droneland

Opleiding tot dronepiloot bij Droneland behaald, wat resulteerde in het behalen van mijn ROC-light. Dit stelt me in staat om commercieel dronevideo & -fotografie te doen.

01/03/2018

Mediasupplier @ Soo Media

Mijn eerste officiele baan als fotograaf! Bij Soo Media deed ik een combinatie van werk op locatie (foto, video, 360-graden- en hoogtefotografie) en kantoorwerk (nabewerking, aansturing freelancers, contact makelaars). In de zeven maanden dat ik hier werkte heb ik honderden shoots gedaan.

01/01/2018

Eigen bedrijf opgericht

Na jaren van werken in loondienst eindelijk weer een eigen bedrijf opgericht: Raymonddebrieder.com! Als zelfstandig ondernemer lever ik onder deze vlag websites, grafisch ontwerp, foto’s en video’s maar ben ik ook inzetbaar voor cursussen en workshops op gebied van grafische vormgeving (adobe programma’s) en beeldende kunst.

01/01/2018

Docent Photoshop, InDesign en Premiere @ Art and the City

Als ZZP’er geef ik cursussen InDesign, Photoshop, Premiere en Infographics bij Art and the City. Dit bedrijf verzorgt cursussen voor bedrijven en particulieren, zowel voor groepen als prive. Voor Art and the City heb ik tientallen curssen gegeven, o.a. voor Aegon, Arubahuis, Europcar, Health Holland, Leergeld Den Haag, Ministerie van VWS, Reinier de Graaf, Rijksgebouwendienst, TU Delft Science Education & Communication, Universiteit Leiden, ZonMw e.v.a.

01/01/2006

Eigen bedrijf opgericht

In 2006 was het tijd om naast mijn werk als docent mijn horizon te verbreden en heb ik het bedrijf i-visualize opgezet. Hiermee leverde ik grafisch ontwerp, webdesign en videoproducties. Het bedrijf heb ik aangehouden tot 2010, en ik besloot te stoppen met deze activiteiten, mede omdat ik inhouse vormgever werd van het Adelbert en nog andere verantwoordelijke taken kreeg daar.

01/08/2003

Docent @ Adelbert College Wassenaar

Van augustus 2003 tot juli 2017 ben ik als docent in dienst geweest van het Adelbert College in Wassenaar. Daar heb ik naast praktijk- en theorielessen kunst (tekenen, handvaardigheid, CKV en kunst beeldend en kunst algemeen) ook verschillende andere petten opgehad, zoals o.a. inhouse vormgever, theatertechnicus, regisseur, leerlaagondersteuner, mentor, reisleider, lid personeelsraad en lid kwaliteitscommissie.

01/08/2003

Docent @ Montessori Lyceum Rotterdam

In 2003 begon ik, naast mijn nieuwe baan als docent op het Adelbert College, ook parttime bij het RML, als docent tekenen en CKV. Na een half jaar kon ik echter uitbreiden op het Adelbert en heb ik ervoor gekozen afscheid te nemen van het RML.

01/08/2002

Docent @ Johan de Wit grafisch & creatief

Aan de slag als volleerd docent zeefdrukken, audiovisuele vormgeving, tekenen, en vormgeving aan Johan de Wit grafisch & creatief in Scheveningen, na hier al twee jaar te hebben rondgelopen als stagiair en assistent zeefdrukken.

01/08/2002

Afgestudeerd @ Willem de Kooning Academie Rotterdam

In 2002 ben ik, na vier jaar de bacheloropleiding en twee jaar de masteropleiding in de avonduren, voor beide opleidingen mijn diploma behaald, dus zowel mijn Bachelor of Education (BEd) als mijn Master of Education (MEd).

01/07/1997

Vwo-diploma @ St. Maartenscollege Voorburg

In 1997 behaalde ik mijn vwo-diploma aan het St. Maartenscollege Voorburg. In mijn vakkenpakket zat het volgende: Nederlands, Engels, Duits, wiskunde B, scheikunde, natuurkunde en natuurlijk tekenen.