Online inlooples Photoshop (gratis)

Wil je kennismaken met online trainingen en iets nieuws leren in Photoshop, volg dan een online inlooples Photoshop bij me! De les is gratis, al is er mogelijkheid om aan het einde jouw waardering om te zetten in een donatie met de knop.

Aan de rechterzijde zie je alle geplande inlooplessen staan en de link naar het lokaal.

Hoe werkt zo’n inlooples? 

Alle lessen vinden plaats in de digitale leeromgeving van Zoom. De link naar dit lokaal is elke keer dezelfde link. Onder de link staat ook het wachtwoord. Het kan zijn dat de eerste keer inloggen iets meer tijd kost, omdat je iets moet installeren van Zoom. Eenmaal in de lesruimte word je in de wachtruimte geplaatst tot de les begint.

Je kunt ook de Zoom-app downloaden op je telefoon en hiermee meekijken naar de les. Gebruik dan de meeting id en het wachtwoord om binnen te komen. 

Wachtruimte & werkbestanden

In de wachtruimte ontvang je de link voor de werkbestanden. Deze moet je even overnemen in je browser als je ze wilt dowloaden. Ook zal ik tien minuten voor aanvang nog even de downloadlink sturen naar iedereen in de wachtruimte. zodat je direct kunt klikken om te downloaden. Als de les begonnen is zie je in de chat (klik eerst onderin de balk op ‘chat’ om deze te zien) een klikbare downloadlink voor de werkbestanden. Dit zijn rechtenvrije bestanden om mee te oefenen.

Interactief aan de slag 

De les duurt ongeveer een uur. Je mag tussendoor gewoon vragen stellen als je een handeling niet begrijpt of als je wat extra info wilt. Mocht de les niet te vol zijn, dan kan je de vragen gewoon stellen via de microfoon. In de drukkere lessen is het handiger om de chat te gebruiken voor jouw vragen. 

Webcam, audio & scherm delen
In Zoom kan je ook jouw webcambeelden delen, zodat je als deelnemer zichtbaar bent. Hetzelfde geldt voor jouw audio. Dit is natuurlijk niet verplicht. Ook zijn er mogelijkheden om jouw scherm te delen, maar deze functie gebruik ik in principe niet in deze inlooples. Belangrijk om te weten: ik kan nooit zonder jouw explicitiete toestemming kijken in jouw computer.