New & Blog

Our Outstanding Insights

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed eiusm tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.

9, jun 2020
Tweede animatie Klankkleur

Voor de band Klankkleur heb ik zojuist een tweede animatie afgerond. Het is een animatie bij het liedje “Hee ga je mee?”. De karaktertjes zijn weer van de hand van de band, de bewerking, storyboard, animaties zijn van mij.

Read More
6, jun 2020
Animatie ‘Wrat de Pad’ voor Klankkleur

Voor de vrolijke kindermuziek-band Klankkleur heb ik een kleurrijke animatie mogen maken. Basis hiervoor waren de tekeningen van een bandlid. Deze heb ik vervolgens door Photoshop, Character Animator, Illustrator en Premiere Pro gehaald met onderstaande resultaat als gevolg:

Read More
22, mrt 2020
Kleuraanpassingen in Photoshop

Iedereen is welkom om gratis deel te nemen in deze les waarin ik in ongeveer een uur uitleg hoe je kleuraanpassingen doet aan de hand van een vrolijke ansichtkaart. Donut Panic!

Read More
20, mrt 2020
Hoe vervang je een lucht in Photoshop?

De eerste ONLINE INLOOPCURSUS PHOTOSHOP is op vrijdag 20 maart. Iedereen is welkom om gratis deel te nemen in deze les waarin ik in anderhalf uur uitleg hoe je EEN LUCHT VERVANGT IN PHOTOSHOP. 

Read More
27, okt 2019
Video Halloweenverschieting Sint Sebastiaen

Voor het Haagse boogschuttersgilde Sint Sebastiaen heb ik afgelopen zaterdag, terwijl de pijlen om mijn oren vlogen bij de Halloweenverschieting, een video geschoten. Hieronder het resultaat.

Read More
20, okt 2019
Circus Miloco, Taptoe 2019

Ik mocht meelopen in de taptoe tijdens Leidens Ontzet 2019, en heb Circus Miloco en hun wonderbaarlijke kindercircusartiesten nauwlettend in het vizier gehouden. Onderstaande video geeft hun ‘roadshow’ mooi weer!

Read More
3, okt 2019
Video Circus Miloco tijdens de Taptoe Leiden

Met Leidens Ontzet trekken vele Leidse verenigingen in een lange sliert door de binnenstad met de Taptoe. Dit jaar haakte ik aan bij Circus Miloco, dat ook hun deel van de sliert van licht in deze jaarlijkse en kleurrijke optocht vormde.

De gehele video is geschoten met een 50mm-lens op mijn Nikon D750. De bewerking heb ik gedaan in Premiere Pro.

13, sep 2019
Woningfotografie

Voor een woning die de verkoop in moest heb ik onderstaande fotoshoot gedaan. Meer weten over mijn vastgoedfotografie? Kijk vooral even op mijn andere website: vastgoedfotografievoorburg.nl

« van 3 »
16, aug 2019
Videoworkshop ‘Spelen met Tijd’

Tijdens de activiteitenweek van Delft Aan Zee 2019 heb ik een videoworkshop Spelen Met Tijd gegeven aan de kinderen. Hierbij het resultaat van de workshop.

Ook een (video)workshop boeken? Neem vooral even contact me op voor de mogelijkheden.

26, jul 2019
Trouwfoto’s Kathia & Peter

Op 23 juli 2019 had ik mijn primeur als trouwfotograaf voor het huwelijk van Kathia en Peter in Leiden. Tijdens deze prachtige dag heb ik een aantal onvergetelijke momenten vast kunnen leggen. De zaterdag erop kon ik al een prachtig trouwalbum aanbieden met de veertig beste foto’s, bewerkt en met de hand ingeplakt. Hieronder een selectie van de trouwfoto’s.

16, apr 2019
Wenskaart voor Respectus

Voor de Huurdersvereniging Respectus een wenskaart ontworpen die gestuurd kan worden naar nieuwe huurders van WoonInvest.

Deel van de binnenzijde van de kaart
Voorzijde van de kaart
12, apr 2019
Schilderijen toegevoegd

Na wat maanden van achterstallig onderhoud toch weer wat schilderijen online geplaatst onder het kopje ‘Beeldend‘. Allereerst heb ik drie grote doeken (100x150cm) geplaatst, alle drie geinspireerd op een van de eerste en misschien wel de grootste godin ooit: Inanna (ook bekend als Ishtar) van de Soemerische religie.

Inanna & Dumuzi
Inanna Under The Willows
Inanna & The Last Gate

Daarnaast ben ik onlangs bezig geweest met een drietal schilderijen geinspireerd op Balinese, Afrikaanse en Chinese koppen. Deze stijl moet nog verder uitgewerkt worden. De koppen zijn geschilderd in acryl op mdf-panelen van divers formaat.

Tot slot is er een fantasierijk werk toegevoegd waarin flarden van verhalen samenkomen in een donkere en ietwat surrealistische vertelling (acryl op canvas, 60x80cm)

Alle doeken zijn op aanvraag te zien en ook te koop. Mail of bel me vooral voor meer info hierover.

9, apr 2019
Beginnerscursus Photoshop

Altijd al met Adobe Photoshop willen leren werken? Schrijf je in voor een beginnerscursus Photoshop bij Brugman Art en leer in drie zaterdagmiddagen alle basisvaardigheden van het meest bekende digitale beeldbewerkingsprogramma ter wereld!

Data: Zaterdag 11 mei, 18 mei en 25 mei (lessenserie)
Tijd: 13.00u – 16.30u
Kosten: €160,00 inclusief lesmateriaal, koffie, thee en/of frisdrank
Docent: Raymond de Brieder
Locatie: Kunstcentrum Voorburg Zwarte Pad 7, Voorburg
Groepsgrootte: min. 4p, max. 10p

Lees meer over deze cursus bij ‘Cursus Adobe‘.

18, mrt 2019
Uitzichtloze situatie

Even wat vrije tijd besteed aan het maken van deze photoshop-collage.

Met verschillende maskers, aanpassingslagen en speciale brushes een schattig katje in een schoen laten dobberen op zee.

1, mrt 2019
Website vastgoedfotografie online

Mijn bedrijf Vastgoedfotografie Voorburg is nu online! Op de website vastgoedfotografievoorburg.nl kan je nu alles vinden over mijn bedrijf, het boeken van fotoshoots en mijn portfolio.

Ook kan je hier alles vinden over dronefotografie, video, 360-gradenfotografie en meer!

28, feb 2019
Strip Respectus

Voor de huurdersvereniging Respectus heb ik een strip gemaakt voor hun nieuwe brochure. In de strip worden huurders opgeroepen gebruik te maken van een bijdrage uit het leefbaarheidsbudget.

1, feb 2019
Website Vastgoedfotografie Voorburg

Voor mijn eigen bedrijf in vastgoedfotografie de website ontworpen en in WordPress gebouwd. De website is te vinden op www.vastgoedfotografievoorburg.nl

2, jan 2019
Website Firstreflex.nl

Voor First Reflex een nieuwe WordPress-website ontworpen en geholpen met de herinrichting. Na het ontwerpen van het logo en divers drukwerk ook de website geheel aangepakt. Op dit moment worden nog de laatste wijzigingen doorgevoerd.

1, dec 2018
Roll-up banner KinderAcademie

Voor de KinderAcademie heb ik een roll-up banner ontworpen voor gebruik bij evenementen en presentaties.

Qeaql Studio Design Resource
13, sep 2018
Haka-gebouw, Rotterdam

Afgelopen zondag mocht ik een workshop geven tijdens de Open Monumentendag op een wel heel bijzondere locatie: het Haka-gebouw in Rotterdam. Dit gebouw stamt uit 1931-1932 en is destijds ontworpen door de architecten H.F. Mertens en J. Koeman, in een nieuw-zakelijke stijl, zoals je misschien wel kent van het Van Nelle-gebouw, ook in Rotterdam. De workshop werd gegeven onder de silo’s (die je niet kon zien 🙂 ), maar in de spaarzame vrije minuutjes heb ik het gebouw een beetje verder verkend en gefotografeerd.

Hier het resultaat!

2, sep 2018
Reflectieboekje KinderAcademie

Voor het lesjaar 2018-2019 heb ik een vernieuwde versie van het reflectieboekje ontworpen voor de KinderAcademie. Het werkboekje is speciaal voor de leerlingen ontworpen zodat zij elke les kunnen reflecteren op wat ze hebben geleerd. Daarnaast staat er in het boekje van alles te lezen over communiceren, reflecteren en de 21ste eeuwse vaardigheden.

1, sep 2018
Brochure KinderAcademie 2018-2019

Voor de KinderAcademie heb ik ook dit jaar weer de nieuwe folder mogen ontwerpen. Hiervoor is ook het logo opnieuw opgemaakt in Illustrator, nieuwe afbeeldingen gemaakt in Illustrator en Photoshop en het geheel is opgemaakt in InDesign. Hieronder het resultaat.

10, aug 2018
Kop van Zuid, Rotterdam

Eindelijk weer eens eropuit om voor mezelf wat architectuurfoto’s te maken, zonder na te hoeven denken over verkoopwaarde enzovoorts 😉 Dus op zondag 10 augustus ben ik naar Rotterdam gereden, om daar mijn ogen vooral opwaarts te richten en me heel klein te voelen tussen al die architectonische reuzen..

Indrukwekkende architectuur

De Kop van Zuid staat vol met deze reuzen: de Erasmusbrug, de Toren op Zuid, de Maastoren, de Rotterdam en nog vele andere grote namen. Als een miertje liep ik langs de kolossen, mijn camera veilig op zijn statief en ademloos klikkend..

5, aug 2018
Interieurfotografie

Alhoewel ik al sinds 5 maart werkzaam ben als interieurfotograaf, had ik nog geen enkel beeld hiervan toegevoegd aan mijn website. Nu is het dan eindelijk zover!

Vastgelegd

Vandaag heb ik, als freelancer, het interieur van een Airbnb in Den Haag vastgelegd. In ongeveer een uur schoot ik door de woning waarbij niet alleen de ruimte maar vooral ook de sfeer vastgelegd moest worden. Het leuke appartement in centrum Den Haag had genoeg sfeer te bieden en was door de eigenaar netjes en gezellig aangekleed en ik kon dankbaar door de woning manoeuvreren. In onderstaande gallerie is het resultaat te zien van de fotoshoot. De foto’s staan natuurlijk ook op de website van airbnb: hier kan je het appartement bekijken (en huren natuurlijk!)

Over de bewerking

Ondanks alle moderne cameratechnieken blijft het menselijk oog superieur aan een camera. Vooral als er veel contrast tussen donker en licht is, is HDR-fotografie een heel mooie techniek waarmee je, ondanks de beperkingen van je camera, op de foto kan laten zien hoe de situatie daadwerkelijk was. Elke foto in de bovenstaande gallerie is samengesteld uit een reeks van vijf foto’s met verschillende belichtingstijden, waardoor het dynamisch bereik veel hoger is dan gebruikelijk. Achteraf zijn de reeksen samengevoegd in Lightroom en natuurlijk handmatig nabewerkt (in Lightroom en Photoshop).

Zelf vind ik staande foto’s vaak niet mooi gepresenteerd online, en ook bij Airbnb.com is dit het geval. Daarom heb ik tweeluikjes gemaakt van twee staande beelden naast elkaar, die elkaar complementeren en veelal ook de sfeer van een ruimte goed weergeven. Zo breng je een woning goed onder het voetlicht!

Geïnteresseerd?

Wil je ook graag jouw interieur of je gehele woning of bedrijfspand laten vastleggen? Neem dan even contact met me op!

28, mrt 2018
Vlog #8: Frida Kahlo (deel 1)

Eindelijk weer een nieuwe vlog! Deze keer laat ik wat meer zien van mijn schildertechnieken. Ik rond wat doekjes af door ze te fixeren danwel te signeren en ik maak een begin aan een nieuw doek van Frida Kahlo.

Read More
17, mrt 2018
Frida Kahlo wint DOV4!

Na een wat rommelige DOV4 is er toch een winnaar naar voren gekomen: Frida Kahlo. Na haar verlies van vorige week heeft ze alle zeilen bijgezet om de overwinning te behalen. Deze week versloeg ze met gemak Stephen Hawking en Steve Biko.

Nul reacties

Ik krabte me meerdere malen achter de oren op donderdag, nadat ik toch een redelijk uitgebreide uitnodiging had geplaatst op facebook om deel te nemen aan DoekOpVerzoek 4 en maar steeds geen reactie zag gedurende de dag.

Pas de volgende ochtend kwam ik erachter dat het bericht op prive was geplaatst! Geen wonder dat ik geen reacties kreeg, alleen ik kon het bericht blijkbaar zien. Ook mijn overige berichten van afgelopen week stonden goed verstopt.. Dit overkomt me niet nogmaals (hoop ik)!

Vrijdag toch wat actie

Vrijdag werd er met terugwerkende kracht gelukkig wel gereageerd op de vierde DOV-actie en wist Frida Kahlo zich, na haar verlies van vorige week, te wreken. Slachtoffers Steve Biko en Stephen Hawking bleven achter in de stofwolken.

De strijd ging tussen Biko, Kahlo en Hawking

Kahlo mag weer een doek op

Dus nu is het de schone taak Frida (wederom) te vereeuwigen op doek, dankzij het DoekOpVerzoek van: Karin Veenman, François-Xavier Sergent, Inass Merzouk, Heleen Ogier, Gilda Melanie Koymans en Myriam Sergent! Dat is voor Kahlo geen eerste keer, want zij was haar eigen lievelingsmodel natuurlijk.

Ik heb al een foto op het oog en hoop volgende week, na het afronden van mijn doek van Ireen Wust (DOV3), de eerste streken te kunnen leveren.

Prince neemt afscheid

Het doek van Prince is uiteindelijk via catawiki geveild voor €60 en zal vandaag opgehaald worden door de koper. Wellicht kan ik de voor mij onbekende koper zover krijgen om nog een reactie te geven op zijn aankoop. Daarover dan later meer. Bye-bye Prince!

DOV1: Prince Rogers Nelson

16, mrt 2018
Vlog #7: Op pad met SOO / Thijs

Deze week moest ik even mijn gewone schema omgooien omdat er meer werk verzet moest worden dan ik drie weken geleden had bedacht, toen ik begon met vloggen. Hierdoor is de woensdagvlog van plek geruild met de maandagvlog, die nu dus op de vrijdag is beland. Ik weet nog niet wat de nieuwe regelmaat wordt, zolang er nog maar tijd blijft om dit te doen!

Read More
14, mrt 2018
Vlog #6: Voatdiac

Eindelijk weer een vlog! Afgelopen zondag bedacht ik me, terwijl ik me non-stop opgejaagd voel door werk-werk-werk, dat ik vloggen en bloggen niet als werk moet zien, maar juist als iets leuks! Daarom heb ik gewoon ervoor gekozen om NIET een vlog op maandag af te leveren. En juist genieten van het feit dat het niemand ook maar tot wat voor last dan ook is als ik vrijdag of zaterdag wat nieuws online zet. Zo, dat lucht op!

Read More
9, mrt 2018
DOV3: Een ware catfight

DoekOpVerzoek3 vond plaats op de internationale dag van de vrouw, dus de strijd was ook zeer toepasselijk tussen een viertal belangrijke en invloedrijke dames. De eindstrijd was tussen Ireen Wust en Frida Kahlo, maar ook Janis Joplin en Helle Thorning-Schmidt zorgden voor spanning onder de stemmers.

Twee uur voor de sluiting zijn de dames nog positief gestemd

And the winner is..

Klokslag 12 uur worden de stemmen geteld en met vijf stemmen wint onze eigen kampioen Ireen Wust van vele andere, grote en voornamelijk vrouwelijke celebs:

– Frida Kahlo: 4 stemmen
– Janis Jolpin: 3 stemmen
– Helle Thorning-Schmidt: 2 stemmen
– Tom Petty : 1 stem
– Jean Simmons: 1 stem
– Prins Bernhard: 2 stemmen
– Prinses Beatrix: 1 stem
– Phil Lynott: 1 stem
– Roger Federer: 1 stem
– Rosa Parks: 1 stem

Stemmingmakers

Het doek op verzoek zal dus gemaakt gaan worden dankzij: Michiel de Brieder, Tybalt Smits, Els Kroonenberg-Boonacker, Martin van der Heijden & Esther Van Duuren.

Goed doel!

Iedereen bedankt voor het meespelen! En denk eraan: de verkoop is bestemd voor een goed doel: Stichting Leergeld Wassenaar. Morgen gaat de eerste veiling van start op catawiki. Morgen komt op mijn facebook de link naar het kaveltje.

7, mrt 2018
Vlog #5: Echt heel veel gitaren

Woensdag Special met twee optredens die ik afgelopen zaterdag heb mogen bijwonen: twee middag-bluesoptredens, van Alex ‘Riverside Jr’ Konijnenburg en van Gumbo and the Monk.

Read More
5, mrt 2018
Vlog #4! Het was een muzikaal weekend..

Ondanks een enorm drukke week, inclusief weekend, heb ik toch nog op tijd mijn vierde vlog weten af te ronden, en terwijl youtube de bestanden nog langzaam binnenhaalt, schrijf ik vast deze blog bij de vlog.

Read More
2, mrt 2018
DOV2: And the winner is.. Frank Zappa!

De tweede editie van mijn wekelijkse DoekOpVerzoek-actie was een iets hetere strijd dan de eerste, waarbij Prince als de winnaar bekroond kon worden. Er waren meer actieve stemmers, meer opties om uit te kiezen en een ware strijd ontstond tussen de heren Morgan Freeman en Frank Zappa. De andere genoemde celebs waren: Chester Bennington, Lady Gaga, Freddy Mercury, Robert Redford en Lemmy Kilmister.

De eindstrijd was tussen Freeman en Zappa

Stemmen tot middernacht

Om middernacht werd de balans opgemaakt. Na het tellen van de stemmen (genoemde namen plus aantal likes) bleek dat Frank Zappa, met acht stemmen, net een like meer had ontvangen dan Morgan Freeman en daarmee de winnaar is van DOV2. De andere genoemde muzikanten en acteur wisten elk maar maximaal twee stemmen binnen te halen. Komende week ga ik aan de slag om een portret van deze legendarische muzikant te schilderen.

Eenmaal, andermaal.. verkocht!

Alle portretten die ik schilder voor DOV worden geveild via catawiki en de opbrengst van het best verkochte doek per maand gaat naar een goed doel. Ik heb twee verzoeken voor een goed doel binnengekregen en heb er voor gekozen om deze eerste maand te gaan voor het goede doel Stichting Leergeld Wassenaar en voor april gaan de opbrengsten naar Complex Care United. Dank aan Heleen Ogier en Els Kroonenberg voor het aandragen van deze doelen.

Nu natuurlijk hopen dat de doeken ook iets gaan opleveren.. ik heb geen ervaring met het veilen van kunst dus we zullen wel zien wat er gebeurt! Wel is mijn eerste doek (van Prince) net geaccepteerd door Catawiki en zodra ik weet in welke veiling het werk wordt opgenomen zal ik een link delen met jullie!

Werk geaccepteerd door Catawiki!

 

1, mrt 2018
DOV2: nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Na een spannende strijd tijdens de eerste DoekOpVerzoek van vorige week, is het nu tijd voor de tweede ronde. Heb jij al een beroemdheid in je hoofd van wie je wel een portret van mijn hand zou willen zien? (Nee, mijn hand heeft geen gezicht erop 😉 ).

Hoe werkt de actie?

Elke donderdag vraag ik op Facebook van welke celebrity ik een portret moet maken. Een bekende sporter, actrice, politicus, historisch figuur, wie dan ook.. De persoon die het meest genoemd of geliked wordt zal het onderwerp van het doek worden. Vorige week was de winnaar van DOV niemand minder dan Prince! Hieronder het resultaat.

DoekOpVerzoek#1: Prince (acryl op katoen, 50x70cm).

Geveild voor een goed doel

Zodra het schilderij af is plaats ik dit op de veilingsite catawiki. Elke maand kijk ik welk doek het meeste heeft opgebracht en de opbrengst (minus de onkosten) gaat naar een goed doel.

Klaar van de start? Stemmen maar!

Wil je ook een verzoek indienen? Ga dan naar mijn Facebook-pagina en plaats onder het bericht de naam van de celebrity of like een door iemand anders geplaatste naam.

Morgen (vrijdag) maak ik bekend op wie de keuze is gevallen. Zodra het doek klaar is deel ik ook een link naar de veiling.

28, feb 2018
Vlog #3: Live on the bridge met Ray Romijn & Corné Akkers

In deze Woensdag Special-vlog (#3) kijk ik terug op de Live On The Bridge-sessie bij Brugman Voorburg met kunstenaar Corné Akkers en singer-songwriter Ray Romijn van zaterdag 24 februari 2018.

Read More
26, feb 2018
Vlog #2: Droombeelden / Dronebeelden

Het heeft wat tijd gekost, maar mijn tweede vlog is ook online! Deze vlog laat in vogelvlucht wat van mijn vliegwerk met de DJI Mavic Pro en DJI Phantom 3 Pro zien, zowel in de omgeving als in Schotland en Thailand. Ook heb ik eindelijk (waar haal ik het gore lef vandaan?) de moed opgebracht om iets tegen de camera te zeggen..

Filmen is prima, maar vloggen.. dat is een ander verhaal!

Ik had er niet echt bij stil gestaan wat vloggen nou eigenlijk vraagt van je, als vlogger. Filmen en editen, dat kan ik wel, maar ook dat verhaal zo recht in de camera vertellen, dat is andere koek. Maar uiteindelijk is dat ook iets waar je aan kunt wennen, hoop ik. Dus hierbij mijn vuurdoop. Gelukkig kan ik het complementeren met heel veel mooi beeldmateriaal.

Step up your game

Naast de drempelvrees van oogcontact met de lens waren er nog wat andere hordes te nemen voor je een vlog het web op slingert. Er moest een intro gemaakt worden (check), rechtenvrije muziek verzameld worden (check) en nog heel wat cruciale stappen genomen in de beheersing van Premiere Pro, mijn video-editing programma (che.. goed op weg!). Zo heb ik wat nieuwe skills opgedaan met betrekking tot remapping van beeldmateriaal (geleidelijke versnelling en vertraging), wat leuke feitjes opgeduikeld over colormanagement en heerlijk gestoeid met de effect controls om mijn intro als een transparante animatie te kunnen (her)gebruiken.

Er zijn nog zeker veel stappen te maken om echt een mooi vlogkanaal te hebben straks, maar ik ben niet bang om te leren en te blijven schaven.. dat is juist het doel van deze hele excercitie, zowel met filmen als met schilderen. Dat laatste is helaas afgelopen week een beetje op de achtergrond blijven hangen, maar ik beloof plechtig dat ik morgen weer met een flinke plons mijn palet in duik!

Het resultaat

Ja, natuurlijk, niet vergeten: de vlog zelf! Hoop dat jullie er iets van vinden.. vergeet vooral niet te delen met me wat dat precies is.

Tipje van de sluier

Waarschijnlijk komt woensdag al de volgende vlog online, waarbij ik terugblik op een muzikaal middagje bij Brugman. En komende zondag treed ik op in de Qbus, Leiden, waar ik zal proberen ook wat videomateriaal aan over te houden voor de maandag. Hoop dat je me dan weer ziet 😉

23, feb 2018
DOV1: Strijd der Giganten

De eerste celebrity die als ‘DoekOpVerzoek‘ geschilderd gaat worden is de in 2016 overleden superster Prince (Prince Rogers Nelson). Deze overwinning is echter niet zonder slag of stoot behaald.

Verhitte strijd

Prince ging in deze eerste ronde van DOV op Facebook nek-aan-nek met de Dalai Lama naar de eindstreep van middernacht en pas na een fotofinish is door een onverbiddelijke jury bepaald dat de Amerikaanse rockster zegevierde over de belangrijkste Tibetaanse Tulku. Deze keuze van de jury had wel wat voeten in de aarde, want de score van de twee giganten was precies gelijk (2-2).

Oneerlijke strijd

De jury verklaarde over het vernietigende besluit: “In tegenstelling tot de uiteindelijke winnaar had de DL een valse start gemaakt door al verschillende lichamen te hebben bewoond. Hierdoor is hij niet te bestempelen als een individu, wat in de actie eigenlijk wel gevraagd wordt, zij het wat impliciet. Als er gestemd zou zijn voor bijvoorbeeld Tenzin Gyatso, de veertiende Dalai Lama, dan was de strijd eerlijker geweest.”

Nu is echter door de jury bepaald dat de deelname van de Tibetaan met de vele gezichten ongeldig is voor deze actie. “Hetzelfde zou gelden voor iemand als The Doctor. William Hartnell is ook niet te vergelijken met Jodie Whittaker toch? We hebben wel een duidelijke omlijning nodig om een keuze te kunnen maken..”

Bron: Ginovanta (DeviantArt)

De “Gyalwa Rinpoche”

En zo gebeurde het dat de rockster, alhoewel hij onder vele namen bekend stond, zoals Alexander Nevermind, The Artist, TAFKAP, Camille, Christopher Tracy, Jamie Starr, Joey Coco en Tora Tora, toch als enige unieke individu het recht op het goud had en uiteindelijk hier de “Gyalwa Rinpoche” (Tibetaans voor “waardevolle overwinnaar”) op zijn naam heeft staan.

Genoeg gekletst

Komende week zal het doek worden geschilderd, zodat het volgende week maandag kan worden opgegeven voor de veiling op Catawiki. Benieuwd hoe dat afloopt? Hou de blog en/of Facebook in de gaten!

22, feb 2018
Nieuwe actie: Doek Op Verzoek!

Omdat de respons op de Valentijnsactie zo leuk was, kon ik het niet laten om een nieuwe actie te bedenken! Deze nieuwe actie is ‘Doek Op Verzoek’ en wordt elke donderdag op mijn Facebook geplaatst.

Hoe werkt de actie?

Elke donderdag vraag ik op Facebook van welke celebrity ik een portret moet maken. Een bekende sporter, actrice, politicus, historisch figuur, wie dan ook.. De persoon die het meest genoemd of geliked wordt zal het onderwerp van het doek worden.

Geveild voor een goed doel

Zodra het schilderij af is plaats ik dit op de veilingsite catawiki. Elke maand kijk ik welk doek het meeste heeft opgebracht en de opbrengst (minus de onkosten) gaat naar een goed doel.

Klaar van de start? Stemmen maar!

Vandaag begint ronde 1 van Doek Op Verzoek! Wil je ook een verzoek indienen? Ga dan naar mijn Facebook-pagina en plaats onder dit bericht de naam van de celebrity of like een door iemand anders geplaatste naam.

Morgen (vrijdag) maak ik bekend op wie de keuze is gevallen. Zodra het doek klaar is deel ik ook een link naar de veiling.

20, feb 2018
Ik ben er! En nu?

Na maanden van wikken en wegen ben ik er eindelijk uit en heb ik me, vanaf afgelopen dinsdag, officieel als kunstenaar gepresenteerd aan de wereld. Ik weet dat er nog een lange weg te gaan is om daadwerkelijk mijn brood te kunnen verdienen in deze sector, maar die eerste stap was noodzakelijk om daar nu heen te gaan bouwen.

All-round inzetbaar

Het was in eerste instantie misschien geen rationele keuze, het kunstenaarsschap. Ik had juist mijn zinnen gezet op een full time-baan als grafisch vormgever, maar deze markt is op dit moment zo verzadigd dat ergens in dienst treden geen gemakkelijke onderneming is, en de moed zakte me na zes maanden eindeloos solliciteren langzaam in de schoenen. Wel was ik gelukkig onderhand al aan de slag bij twee gave bedrijven waar ik met veel plezier een klein deel van mijn week en een groot deel van mijn creatieve energie kwijt kan: Art and the City en Brugman.

Bij Art and the City geef ik nu cursussen op het gebied van de grafische programma’s Adobe Photoshop en Adobe InDesign, waarbij ik mijn grafische ervaringen kan combineren met mijn jarenlange ervaring in het lesgeven. Brugman is een galerie, een kunstcentrum èn een winkel op gebied van schildersbenodigdheden, waardoor het -ten vierde- ook een broeinest voor creativiteit is. Hier kan ik mijn productkennis bijschaven en verbreden plus mezelf onderdompelen in een warm bad van gelijkgezinden. Mede dankzij stimulerende gesprekken met de eigenaar, Humphrey Brugman, besloot ik de sprong in het diepe te wagen en het etiket kunstenaar bovenop mijn hart te plakken.

Van beslissing tot uitvoering

Een beslissing nemen is wellicht gemakkelijk, maar de weg naar succes daarentegen is een pittige en onvoorspelbare tocht. Gelukkig ben ik een ambitieuze perfectionist die, als ik eenmaal in de flow zit, zich niet snel laat tegenhouden door mogelijke beren op de weg. Dus: wat moet, dat moet. Inschrijven bij de KvK, registratie bij de belastingdienst, administratie opzetten en keihard aan de slag om een professioneel niveau te bereiken om mooie producten aan te bieden.

De eerste maanden zal PR een belangrijk onderdeel zijn van mezelf op de kaart zetten, dus ook hiervoor heb ik een plan gemaakt, met vaste momenten voor posten op diverse media en actief werken aan mijn netwerk. Daarnaast moest ook mijn inventaris onder de loep genomen worden en mijn ‘atelier aan huis’ (de achterkamer) heringericht worden voor een optimale werkvloer. En nu? Hopen dat alles gaat lopen!

Inventaris uitbreiden en organiseren!

Actie!

Na mijn eerste PR-werk, de Facebook Valentijnsactie waarbij ik in een dag drie portretschilderijen leverde in naam van de liefde, verveelvoudigde de aandacht voor mijn website en mijn werk en kwamen de eerste opdrachten voor andere portretten al binnen. En in dezelfde week kwamen ook leuke grafische opdrachten binnen! Dus er is hoop voor de toekomst.

Maar ik heb ook andere plannen die ik graag uit de doeken doe, zoals het maken van wekelijkse (korte) video’s: op maandag met een compilatie van mijn eigen werkzaamheden in vlogvorm, en op de woensdagen een video over andere interessante onderwerpen, zoals collega-kunstenaars, bijzondere plekken, technieken, materialen, etc. Hopelijk komen deze eerste nieuwe video’s volgende week online, op zowel deze website als op mijn vimeo-kanaal. De eerste vlog over een van mijn doeken is er al te vinden, maar ook hier nog te bekijken:

Ook ga ik vanaf komende donderdag een nieuwe actie beginnen op Facebook, en je bent natuurlijk van harte uitgenodigd om vrienden te worden en deel te nemen!

Werk in opdracht

Natuurlijk ben ik beschikbaar voor werk in opdracht en totdat ik mezelf op het juiste professionele niveau vind zitten, sta ik mezelf toe zeer scherpe prijzen vragen voor mijn portretschilderijen. Tevens kan ik via Brugman ook snel aan (bak)lijsten en aanverwante artikelen komen, dus totaalpakketten zijn op aanvraag ook te leveren. Hieronder een indicatieve prijslijst voor een aantal producten, maar in overleg er is nog veel meer mogelijk natuurlijk.

Product Excl BTW Incl BTW Baklijst en bevestiging
Portetschilderij, 30x40cm, incl. doek (acryl op katoen) € 135 € 164 € 20 – € 40
Portretschilderij, 50x50cm, incl. doek (acryl op katoen) € 140 € 170 € 25 – € 45
Portretschilderij, 50x70cm, incl. doek (acryl op katoen) € 150 € 182 € 30 – € 50
Grove ondertekening, 50x50cm, incl. doek (acryl op katoen) € 65 € 79 € 25 – € 45

Hieronder wat voorbeelden van mijn werk. Meer is te vinden in mijn portfolio beeldend.

Ook ben ik nog steeds beschikbaar voor overig creatief werk:

Kijk gerust rond in mijn portfolio en neem contact met me op als je iets wilt vragen!

18, feb 2018
Jim Moriarty is terug!

Ja, eindelijk is hij er dan weer, Jim Moriarty.. De kwaadaardige genie uit de brilljante serie Sherlock, helaas overleden (in de serie) maar nu weer terug op het witte doek! Nou ja, dat doek was ooit wit, maar na wat uurtjes ploeteren is er van de laag gesso niets meer te zien.

Doek 15. Jim Moriarty (acryl op katoen, 50x50cm)

Een van de drie

Zoals voorspeld, helaas, is het niet gelukt om ook de andere twee knappe koppen uit de serie voorbij hun opzetje te helpen. Sherlock en John H. moeten nog even wachten totdat ze hun juiste kleur hebben bekend. Waarschijnlijk heb ik pas dinsdag of woensdag tijd om hiermee aan de slag te gaan, want een drukke week staat me te wachten. Enerzijds staan wat grafische opdrachten te popelen om uit mijn trouwe computer te rollen, anderszijds moeten er ook doeken in opdracht geproduceerd worden en moet ik zowel bij Brugman als bij Art and the City wat uurtjes maken zolang ik niet al mijn vaste en variabele lasten van mijn kunstenaarssalaris kan betalen. Ach, er zijn ergere dingen..

Vader en zoon

Vandaag heb ik me ook gelukkig mogen prijzen door een plotselinge artistieke drive van mijn zoon Iskander (12 jaar al!) die graag samen met mij een portret wilde gaan schilderen. Zijn keuze viel op een karakter uit Star Wars.. gelukkig is die voorliefde hiervoor genetisch bepaald. Wel jammer dat het geen karakter uit de originele triologie was, maar het is nog steeds Star Wars en gelukkig geen Jar Jar Binks! De keuze is gevallen op Finn, voormalige stormtrooper die zich gelukkig snel ontwikkelde tot ware held. Verder dan de opzet zijn we niet gekomen, maar als alles meezit gaan we volgend weekend verder om hem samen tot voltooiing te brengen.

Doek 18. Opzetje van Finn (acryl op katoen, 50x50cm)

En.. actie!

Tegenwoordig ligt mijn camera altijd klaar, staat het statief gereed en zie ik alles door een dubbele bril, dus ook nu heb ik weer veel videomateriaal geschoten van o.a. bovenstaande activiteiten. Ik heb echter besloten niet teveel te spammen op social media, dus ik bewaar mijn materiaal voor een vlog die volgende week maandag online komt. Daarin komt dan zowel beeldend werk als ander leuk materiaal van de wereld om mij heen. Hoop dat je kan wachten! Tot die tijd zal ik wel bloggen op mijn website en de volgende momenten pakken om ook nog even wat te laten horen:

  • dinsdag op LinkedInsdag zet ik een wat zakelijkere update op LinkedIn
  • donderdag presenteer ik een nieuwe actie op Facebook
  • vrijdag deel ik mijn weekoverzicht in blogvorm op Facebook

Zin om me te volgen? Stuur me dan even een verzoek, lijkt me leuk!

17, feb 2018
Doek 15 t/m 17 opgezet

Op de valreep van de zaterdag naar de zondag nog even een post met mijn laatste drie opzetjes. Heb gekozen om wat herkenbare mannen uit te kiezen voor een serie van drie doeken in mijn signature size 50×50 cm. Net in twee uurtjes de opzetjes weten af te ronden, hieronder het resultaat.

Doek 15. James Moriarty (acryl op katoen, 50x50cm)

Doek 16. Sherlock Holmes (acryl op katoen, 50x50cm)

Doek 17. John Watson (acryl op katoen, 50x50cm)

Ik ben fan!

Natuurlijk ben ik fan van bovenstaande drie geweldige acteurs uit de BBC-superserie Sherlock! Ik weet niet of je daaraan kunt ontkomen als je de serie eenmaal hebt aangezet. De epische karakters – neergezet door Benedict Cumberbatch, Martin Freeman en Andrew Scott – laten je niet los, en ook al legt Moriarty het loodje, hij blijft terugkomen. Nu hopen dat de heren hun agenda’s kunnen afstemmen en er ook een seizoen 5 komt..

Did you miss me?

Geen zorgen! Morgen ga ik verder aan de doeken en hopelijk heb ik er einde van de dag al een of twee af. Wellicht dat ik deze serie nog niet kan afronden maandag, want dan ga ik aan een andere opdracht werken. Dinsdag ook goed? The game is on!

17, feb 2018
Organiseren & uitbreiden

Vandaag heb ik lekker een balans-dagje! Er is afgelopen week zoveel gebeurd, dat het goed is om even pas op de plaats te maken, afstand te nemen en de boel te overzien. En om natuurlijk de juiste stappen te gaan zetten naar een professionalisering van mijn werk. Maar dat lukt niet als je als een bezetene werkt.. althans, mij niet.

Organisatie

Natuurlijk is het leuk om lukraak maar wat te goed. Go with the flow enzo. Maar op de lange termijn levert dat niet op wat het zou moeten. Daarom nu even een stap terug om alles te organiseren. Dagelijks de social media spammen met alles dat in je hoofd komt werkt niet, dan hebben mensen niet eens meer zin om je te liken. Dus heb ik nu wat plannen gemaakt voor spreiding van de info. Bloggen op mijn eigen website blijf ik wel doen, dus iedereen die dat wil lezen is welkom om op bezoek te komen, maar het hoeft niet!

MaOchVlog, LinkedInsdag, Woe-Doe, DoDOV & Facebook-Friday

Vanaf volgende week ga ik proberen de maandagochtendvloggend te beginnen. Daarop volgt de LinkedInsdag, waarbij ik in het zakelijke gebied ga posten. Woensdag wil ik de Woe-Doe-specials uitbrengen: korte video’s in diverse thema’s: op bezoek bij een kunstenaar, museum, galerie of bedrijf in de kunstsector, instructievideo’s over technieken, informatieve video’s over diverse producten en/of uitstapjes naar andere creatieve hoeken. Hoe dit vorm gaat krijgen weet ik nog niet, maar heb wel al twee kunstenaars bereid gevonden om een dag mee op pad te gaan! Heb ik nu al zin in! Donderdag wordt denk ik een interactieve DoekOpVerzoek-dag, waarbij jullie bepalen van welke celeb ik een doek maak (en waarschijnlijk veil ik dit doek per opbod in de daaropvolgende week), en ik sluit de week af met een verzamelblog op Facebook-Friday. In het weekend heb ik dan tijd om de montage te doen voor de vlog van de maandag erop en die van de Woe-Doe-specials.

Uitbreiden

Aangezien ik afgelopen week gelijk werd benaderd uit allerlei hoeken voor het schilderen van portretten, vond ik ook dat het tijd was om mijn palet uit te breiden. Ik heb diep in de buidel getast en mijn arsenaal aan kleuren verdubbeld tot 30 kleuren, wat een nog dynamischer palet oplevert. Hopelijk werpt dit zijn vruchten af! Ook heb ik mijn verfbak verruild voor een mooie wand waar nu al mijn tubes ongeduldig bungelen. Ook heb ik voor alle nieuwe plannen een creatief planbord opgehangen. Laatste stap nog is natuurlijk de administratie voor de belastingdienst op orde maken.. maar dat is te saai om iets van te laten zien denk ik.

Links het uitgebreide palet, rechts mijn creatief planbord.

Komende week

Hopelijk blijft er dit weekend nog wat tijd over voor autonoom werk. Ik heb nog diverse portretten in mijn hoofd waar ik iets mee wil, maar het is soms lastig kiezen wat te doen. Maandag start ik met de eerste betaalde opdracht die ik binnen heb: een familieportret op 50x70cm. En nu: nog even chillen en genieten van het verzette werk, ook al lig ik een doek achter op schema.. Gelukkig zei ik “gemiddeld 1 doek per dag” 😉

16, feb 2018
Vlog #1: Doek 14

Doek 14 is af! Maar het lijkt erop dat het afgelopen is met het speelkwartier van schilderen, want de opdrachten vliegen binnen. Dag 50×50-jes, de klant is koning en andere formaten moeten aangeschaft worden. Nee, ik klaag niet, want dit is wat ik wilde: officieel kunstenaar zijn.

Aan de slag!

Na de Valentijnsactie van afgelopen woensdag al heel wat mensen gesproken die geinteresseerd zijn en al twee leuke opdrachten binnen om maandag mee aan de slag te gaan, namelijk een familieportret en een serie van vijf kleinkinderen op losse doeken. Maar dat niet alleen, want ik heb vandaag ook groen licht voor een grote grafische klus binnen. Dank jullie allemaal voor het vertrouwen!

Vlog 1

Omdat doek 14 nog niet afgerond was gisteren, heb ik vanmorgen mijn schouders er weer onder gezet en de penseel ten hande genomen. Ook was ik nog niet tevreden over de vlog die over dit schilderij ging, dus heb vandaag extra materiaal geschoten tot en met de afronding en de montage opnieuw gedaan en andere muziek toegevoegd. Het geheel is nu veel sneller, want ja, het was echt te traag! Ging zelf al skippen bij het kijken! Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan hieronder hoe doek 14 in 187 seconden tot stand komt.

Rennen of stilstaan?

Voor iedereen die liever kijkt naar wat rustigere beelden, hieronder ook het schilderij in stilstand. Ze is uiteindelijk lekker los geschilderd, weer een stuk expressiever, maar heb daarin het eindpunt nog niet bereikt denk ik. Dus tussen het rennen door zal ik nog steeds de tijd moeten nemen om te schaven aan deze stijl. Niets spannender dan een nieuw pad volgen toch?

Doek 14. Meisje met de muts (acryl op katoen, 50 x 50 cm)

Doek 14 (in ontwikkeling 1)
15, feb 2018
Vloggen & bloggen, doek 14

Terwijl we nog even moeten wachten op de reactie op het derde Valentijnsdoek (Richard zit nog in Duitsland, dus de overdacht is helaas uitgesteld!) ben ik vandaag verder gegaan met doek 14, waarvoor ik afgelopen zondag de opzet heb gemaakt.

Vloggen!

Naast bloggen over mijn werkzaamheden leek het me leuk om ook af en toe wat videomateriaal te posten, en ‘there’s no time like the present‘. Dus vandaag mijn camera erbij gepakt en lekker wat shots gemaakt terwijl ik bezig was met nummertje 14. Echter bleek dat mijn batterij niet het hele proces lang meeging, dus ergens, tenmidden van het maken, heb ik besloten zowel de camera als de penselen weg te leggen tot vanavond.. deel 2 komt er dus nog aan! Lekker planning, dat zeker. Maar als je teveel gaat plannen, is de kans op uitstel altijd aanwezig, vooral in mijn perfectionistische hoofd. Dus ik ben blij dat ik niets heb gepland maar juist lekker alleen gedaan 😉 .

Hieronder in ieder geval het resultaat van een klein uurtje poetsen en schieten, in videovorm dus..

Dubbel werk

Maar schilderen, filmen en monteren is wel extra werk bij elkaar, dus het is nog even bezien hoe vaak ik dit ga doen. Vind het ook leuk om jullie af en toe mee te nemen en iets te vertellen over wat technieken en materialen die ik gebruik, of mee op pad te nemen als ik andere creatieve dingen doe. Hopelijk vinden jullie het interessant! Hoor graag jullie reacties..

14, feb 2018
Valentijnsdoek 2: Jan

Het tweede doek dat ik vandaag mocht schilderen en afgeven was er eentje met een bijzonder verhaal en met toestemming van Evelien mag ik het kort delen. Evelien Danckaarts is ook een oud-leerling van me en ze stuurde me gisteren dit berichtje naar aanleiding van mijn Valentijnsoproep op facebook:

Afgelopen 30 september zijn Pieter en ik getrouwd. Dit was de mooiste dag van ons leven, maar niet zonder enige traan. Pieter zijn vader is 10 dagen voor onze bruiloft overleden op 66-jarige leeftijd. Na 10 jaar te hebben geleden aan alzheimer, was dit beter voor hem. Hij was niet meer de persoon die hij was. Een portret die de persoon weergeeft die hij wel was, zal niet alleen Pieter maar ook zijn familie erg steunen in deze nog steeds verdrietige tijd. Morgen is het niet alleen Valentijn, maar ook Pieter zijn verjaardag. Ik zou geen beter of mooier cadeau voor hem kunnen wensen dan een portret gemaakt door een fantastisch kunstenaar. Jan (Pieter zijn vader) zal voortleven in onze herinneringen, zoals de persoon die hij was voor hij ziek werd.

Ondanks de zwaarte die in het verzoek lag kon ik natuurlijk niet weigeren mijn best te toen om een memento aan Jan te schilderen. Ik heb ook juist geprobeerd om hem niet fotorealistisch te schilderen, maar echt als een herinnering.

Een wederzien

Net als Rémon kwam ook Evelien het doek, einde van de middag, bij mij thuis ophalen. Ik had bijna de pannen op tafel -mijn moeder en een vriendje van Iskander waren ook aangeschoven- toen de bel ging. Evelien kwam binnen, zag het doek en ik merkte dat zij (en daarna ik ook!) het even moeilijk had. Na van de schrik bekomen te zijn ook nog even luchtig gekletst over het leven, keuzes en gezamenlijke herinneringen.

Dankbaarheid

Dat is toch mooi! Ik doe wat ik leuk vind en maak anderen er gelukkig mee, hoe waardevol is dat? Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat je in mijn handen hebt gelegd, Eef, en dankbaar voor wat ik terug krijg van je! Later, begin van de avond, kreeg ik nog bericht dat Pieter ook blij was met het portret van zijn vader. Dank jullie!

Doek 13: Jan (acryl op katoen, 50 x 50 cm)

14, feb 2018
Valentijnsdoek 1: Nidia

De eerste facebooker die ik blij mocht maken met een Valentijnsdoek was Rémon de Jong, een oud-leerling van me. Zijn verzoek was om een portret te schilderen van zijn lieve en onwijs-op-Valentijnsdag-jarige vriendin Nidia. Ja, liefde en ook nog jarig, dan verdien je wel iets speciaals natuurlijk. De zeer geschikte jongeman diende een zeer geschikte foto in en de rest is geschiedenis. Een zonnige dag in de tuin (of park?) resulteerde in een goed belichte prent met stralende lach. Het doek kon ook met een lach op mijn gezicht afgerond worden binnen de tweeeneenhalf uur.

Snel opgehaald

Vandaag om 13.00u kon ik Rémon vertellen dat er een doek klaarstond en een klein uurtje later stond hij al voor de deur. Na even gezellig wat herinneringen opgehaald te hebben en in sneltreinvaart de tussenliggende periode uit de doeken gedaan te hebben ging ook het net-droge doek van de hand. Ré de J was tevree en verwachtte ook dat Nidia blij verrast zou zijn. Ik heb in ieder geval drievoudig genoten: eerst van de positieve respons op de actie, toen van maken van het leuke portret en tenslotte van het wederzien! Hopelijk zie ik jullie binnenkort, als er een expositie van de grond is gekomen, want daar mag dit doek zeker ook tijdelijk aan de wand.

Doek 12. Nidia (acryl op katoen, 50×50 cm)

 

13, feb 2018
Valentijnsactie

Vandaag sprong er op de valreep nog iets leuks in mijn hoofd, vlak voordat ik naar Brugman racete.. morgen is het Valentijnsdag! Niet interessant op liefdesgebied op dit moment, maar wel leuk om iets mee te doen. Nog snel een post op facebook gezet, met daarin een oproep:

Terwijl de doeken me om de oren vliegen (gisteren en vandaag weer drie (bijna) afgerond, is het tijd voor een leuke actie!

 

Aangezien het morgen Valentijnsdag is.. ECHT? NOG NIETS GEKOCHT? MOOI!.. krijgt de leukste reactie van mij een portret voor zijn (geheime?) liefde! Dus: laat hieronder een leuke reactie achter met de naam en foto van degene van wie jij morgen een portret wilt ontvangen. Morgen ja. Is het een geheim? Stuur dan een PB’tje. Dan ga ik vanavond en morgenochtend voor jou aan de slag!

 

Morgen, eind van de ochtend, maak ik bekend voor wie het portret is.

Kan ik dit wel!?

Maar eenmaal weer thuis bleek dat er meerdere gegadigden zich al hadden aangediend, elk met zijn of haar verhaal.

Wat een moeilijke keus! Zoveel leuke PB’tjes, met lieve en grappige maar ook ontroerende verhalen, uit onverwachte hoeken. Dit had ik niet verwacht lieve mensen! En hoe kan ik iemand nou iets weigeren? *zucht*

 

Dus: vanavond ga ik aan DRIE doeken beginnen (wat doe ik mezelf aan??) en hopelijk krijg ik ze morgenochtend ook allemaal af. Weet nog niet hoe ik het met bezorgen danwel ophalen ga regelen, maar dat komt goed. De ‘winnaars’ krijgen morgen sowieso de foto’s via facebook opgestuurd van het werk. Voor de overige enthousiastelingen: ik wil al die doeken schilderen, maar weet niet wanneer.. Heb hoop, heb geduld!

Mag het ook een onsje meer zijn?

Dus: drie doeken. Gelijk aan de slag dus! En ik zou ik niet zijn om me niet aan mijn eigen regels te houden. Of toch? Snap die zin niet eens 😉 Drie doeken! Precies genoeg in huis gelukkig, maar wel 3×3 uur werk. Nu dus als een gek aan het opzetten, opzetten, opzetten. Schilderen, wisselen, schilderen, wisselen. Het lijkt wel een stoelendans op mijn ezel! Maar het gaat gestaag.

Spoiler-alert!

Ja, en dan kan ik het niet laten om toch al weg te geven wie er een doek gaan ontvangen. Hieronder de drie opzetjes zoals ze er nu bij staan. Schrik niet, dit is maar de ondertekening! Ik ga nog een uurtje door vanavond en dan morgen om 8 uur als een malle verder. Een race tegen de klok. Daar houd ik altijd wel van!

Opzet doek 11 (Valentijn 1)

Opzet doek 12 (Valentijn 2)

Opzet doek 13 (Valentijn 3)

13, feb 2018
Doek 10

Vanmorgen, na rustig te hebben ontbeten en mijn zoon naar school geholpen te hebben, rond tien uur weer de penselen opgepakt. Van de twee geprepareerde doeken die ik nog had staan heb ik gekozen voor het meisje met de pony. Haar haast verschrikte, gedraaide gezicht staat in schril contrast met het haast arrogant ogende ‘meisje met het onstuimige haar‘ van gisteren.

Zoveel haar!

Na een uur besteed te hebben aan haar huid, ogen en kleding was het tijd om het haar aan te pakken. En zoals je kunt zien.. het was weer veel haar! Ik kies er vaak voor om de huid en kleding met weinig detail te schilderen, maar de ogen, lippen en het haar vragen tijd om het levendig te krijgen. Dat laatste ben ik ruim 45 minuten mee bezig geweest om het, laag over laag, droog en nat, tot een fatsoenlijke coupe te krijgen. Maar toen er in totaal drie uur op de teller stond was ik tevreden en kreeg ze de rust die ze verdiende. Dat mag ook onderhand wel, want ik moet zo de deur uit! Een paar uurtjes heerlijk vertoeven bij Brugman Voorburg, dat is geen straf. Alleen maar hopen dat mijn ogen niet groter zijn dan mijn portemonnee.

Niet scherp

Tot mijn schrik zie ik net dat ik wat onderdelen vergeten ben.. Vanavond klimt ze weer de ezel op ben ik bang, voor de laatste streken. Zie jij ook wat ik vergeten ben? (Leuk he, zo’n interactieve blog? *wink wink*)

Doek 10. Meisje met de pony (acryl op katoen, 50x50cm)

Opzetje doek 10.

12, feb 2018
Doek 9

Doek 9, ook wel ‘Het meisje met het onstuimige haar’ genoemd. Alleen door mij dan natuurlijk, want ze staat nog te drogen in een hoekje van de kamer. Mijn penselen zijn nog nat en besmeurd, mijn paletjes liggen afgedankt op een stapeltje. En dit is dan toch de eerste waar ik weer net wat meer trots voor voel. Het gaat dus de goede kant op. Hoop ik.

Meisje met het onstuimige haar (acryl op katoen, 50x50cm)

Pretentieuze plannen

Dat kan je wel zeggen. Ken ik mezelf goed genoeg om een maand lang elke dag (gemiddeld) 1 doek te produceren? Het moet kunnen, maar vandaag was een vrije dag en lukte het om er twee af te ronden die ik gisteren had opgezet. En er staan ook al twee doeken op me te wachten om af te ronden, plus een derde met alleen wat gele oker als ondergrond. Wanneer is het genoeg? In ieder geval goed om over na te gaan denken.. Maar belangrijk is om steeds weer te beseffen dat het niet het doel is om elke dag een perfect doek te schilderen. Verre van. Het doel is om mijn stijl te ontwikkelen en mijn techniek te verfijnen. Dus in dat opzicht gaat het heel goed!

Opzetje doek 9 (dikke dag geleden!)

Style Switcher

Pre Define Colors

Custom Colors
Layout