Interieurfotografie

Alhoewel ik al sinds 5 maart werkzaam ben als interieurfotograaf, had ik nog geen enkel beeld hiervan toegevoegd aan mijn website. Nu is het dan eindelijk zover!

Vastgelegd

Vandaag heb ik, als freelancer, het interieur van een Airbnb in Den Haag vastgelegd. In ongeveer een uur schoot ik door de woning waarbij niet alleen de ruimte maar vooral ook de sfeer vastgelegd moest worden. Het leuke appartement in centrum Den Haag had genoeg sfeer te bieden en was door de eigenaar netjes en gezellig aangekleed en ik kon dankbaar door de woning manoeuvreren. In onderstaande gallerie is het resultaat te zien van de fotoshoot. De foto’s staan natuurlijk ook op de website van airbnb: hier kan je het appartement bekijken (en huren natuurlijk!)

Over de bewerking

Ondanks alle moderne cameratechnieken blijft het menselijk oog superieur aan een camera. Vooral als er veel contrast tussen donker en licht is, is HDR-fotografie een heel mooie techniek waarmee je, ondanks de beperkingen van je camera, op de foto kan laten zien hoe de situatie daadwerkelijk was. Elke foto in de bovenstaande gallerie is samengesteld uit een reeks van vijf foto’s met verschillende belichtingstijden, waardoor het dynamisch bereik veel hoger is dan gebruikelijk. Achteraf zijn de reeksen samengevoegd in Lightroom en natuurlijk handmatig nabewerkt (in Lightroom en Photoshop).

Zelf vind ik staande foto’s vaak niet mooi gepresenteerd online, en ook bij Airbnb.com is dit het geval. Daarom heb ik tweeluikjes gemaakt van twee staande beelden naast elkaar, die elkaar complementeren en veelal ook de sfeer van een ruimte goed weergeven. Zo breng je een woning goed onder het voetlicht!

Geïnteresseerd?

Wil je ook graag jouw interieur of je gehele woning of bedrijfspand laten vastleggen? Neem dan even contact met me op!

Geef een reactie