7, mrt 2018
Vlog #5: Echt heel veel gitaren

Woensdag Special met twee optredens die ik afgelopen zaterdag heb mogen bijwonen: twee middag-bluesoptredens, van Alex ‘Riverside Jr’ Konijnenburg en van Gumbo and the Monk.

Brugman Sessie

De bluesoptredens vonden plaats in de galerie van Brugman Voorburg, en waren omlijst door beeldend werk van Maarten Demmink (a.k.a. Demiak). Ik voel me wel wat schuldig dat ik zijn werk niet in de vlog heb opgenomen, maar ik redde het gewoonweg niet om drie optredens te monteren en zijn werk er doorheen te leggen! Kijk vooral wel even op de site van Maarten, dan snap je gelijk waarom zijn werk zo goed past bij de Mississippi Delta Blues. Hieronder een stiekem gestolen screenshot van zijn werk ūüėČ

Memoirs of Loss – Demiak (Maarten Demmink)
Alex ‘Riverside Jr’ ¬†Konijnenburg

Het eerste optreden was van Alex Konijnenburg. Met een hartverscheurende stem en een geweldige sound bracht hij met zowel eigen nummers als klassiekers het publiek in vervoering, zowel in melancholische sferen als met een opzwepende beat. Ga vooral op internet naar hem op zoek, er is genoeg over Alex te vinden, al lijkt hij zelf niet zo actief aan promotie te doen.

Gumbo and the Monk

Mijn collega Fabian en zijn muzikale tegenhanger Gumbo brengen op hun traditionele handgemaakte instrumenten zoals de Cigar Box Guitar, License Plate Resonator Guitar en Diddley Bow de rauwe sound van de Mississippi Delta Blues. Ze vertolken nummers van o.a. Mississippi John Hurt, Son House, Robert Johnson en vroege nummers van Muddy Waters, Howlin Wolf en John Lee Hooker. Zowel door de gehanteerde instrumenten als hun verregaande passie voor deze muziek weten ze de blues met verve ten tonele te brengen en het publiek mee te voeren naar de afgelegen streken van de zuidelijke Verenigde Staten.

Vlog #5

Genoeg gelezen? Tijd om te luisteren dan!

Volgende vlogs (zolang de vingers strekken!)

Ik kan geen genoeg krijgen van muziek, maar heb wel het voornemen volgende week weer iets meer te richten op het beeldende werk. Dus hopelijk een Woensdag Special met iets meer tips & tricks op gebied van schilderen. De maandag zal waarschijnlijk in het teken staan van mijn nieuwe baan bij Soo Media, maar.. de maandag is nog ver weg en er kan nog veel voor mijn camera voorbijschieten!

Geef een reactie

Style Switcher

Pre Define Colors

Custom Colors
Layout