23, feb 2018
DOV1: Strijd der Giganten

De eerste celebrity die als ‘DoekOpVerzoek‘ geschilderd gaat worden is de in 2016 overleden superster Prince (Prince Rogers Nelson). Deze overwinning is echter niet zonder slag of stoot behaald.

Verhitte strijd

Prince ging in deze eerste ronde van DOV op Facebook nek-aan-nek met de Dalai Lama naar de eindstreep van middernacht en pas na een fotofinish is door een onverbiddelijke jury bepaald dat de Amerikaanse rockster zegevierde over de belangrijkste Tibetaanse Tulku. Deze keuze van de jury had wel wat voeten in de aarde, want de score van de twee giganten was precies gelijk (2-2).

Oneerlijke strijd

De jury verklaarde over het vernietigende besluit: “In tegenstelling tot de uiteindelijke winnaar had de DL een valse start gemaakt door al verschillende lichamen te hebben bewoond. Hierdoor is hij niet te bestempelen als een individu, wat in de actie eigenlijk wel gevraagd wordt, zij het wat impliciet. Als er gestemd zou zijn voor bijvoorbeeld Tenzin Gyatso, de veertiende Dalai Lama, dan was de strijd eerlijker geweest.”

Nu is echter door de jury bepaald dat de deelname van de Tibetaan met de vele gezichten ongeldig is voor deze actie. “Hetzelfde zou gelden voor iemand als The Doctor. William Hartnell is ook niet te vergelijken met Jodie Whittaker toch? We hebben wel een duidelijke omlijning nodig om een keuze te kunnen maken..”

Bron: Ginovanta (DeviantArt)
De “Gyalwa Rinpoche”

En zo gebeurde het dat de rockster, alhoewel hij onder vele namen bekend stond, zoals Alexander Nevermind, The Artist, TAFKAP, Camille, Christopher Tracy, Jamie Starr, Joey Coco en Tora Tora, toch als enige unieke individu het recht op het goud had en uiteindelijk hier de “Gyalwa Rinpoche” (Tibetaans voor “waardevolle overwinnaar”) op zijn naam heeft staan.

Genoeg gekletst

Komende week zal het doek worden geschilderd, zodat het volgende week maandag kan worden opgegeven voor de veiling op Catawiki. Benieuwd hoe dat afloopt? Hou de blog en/of Facebook in de gaten!

One thought on “DOV1: Strijd der Giganten

Geef een reactie

Style Switcher

Pre Define Colors

Custom Colors
Layout