20, feb 2018
Ik ben er! En nu?

Na maanden van wikken en wegen ben ik er eindelijk uit en heb ik me, vanaf afgelopen dinsdag, officieel als kunstenaar gepresenteerd aan de wereld. Ik weet dat er nog een lange weg te gaan is om daadwerkelijk mijn brood te kunnen verdienen in deze sector, maar die eerste stap was noodzakelijk om daar nu heen te gaan bouwen.

All-round inzetbaar

Het was in eerste instantie misschien geen rationele keuze, het kunstenaarsschap. Ik had juist mijn zinnen gezet op een full time-baan als grafisch vormgever, maar deze markt is op dit moment zo verzadigd dat ergens in dienst treden geen gemakkelijke onderneming is, en de moed zakte me na zes maanden eindeloos solliciteren langzaam in de schoenen. Wel was ik gelukkig onderhand al aan de slag bij twee gave bedrijven waar ik met veel plezier een klein deel van mijn week en een groot deel van mijn creatieve energie kwijt kan: Art and the City en Brugman.

Bij Art and the City geef ik nu cursussen op het gebied van de grafische programma’s Adobe Photoshop en Adobe InDesign, waarbij ik mijn grafische ervaringen kan combineren met mijn jarenlange ervaring in het lesgeven. Brugman is een galerie, een kunstcentrum èn een winkel op gebied van schildersbenodigdheden, waardoor het -ten vierde- ook een broeinest voor creativiteit is. Hier kan ik mijn productkennis bijschaven en verbreden plus mezelf onderdompelen in een warm bad van gelijkgezinden. Mede dankzij stimulerende gesprekken met de eigenaar, Humphrey Brugman, besloot ik de sprong in het diepe te wagen en het etiket kunstenaar bovenop mijn hart te plakken.

Van beslissing tot uitvoering

Een beslissing nemen is wellicht gemakkelijk, maar de weg naar succes daarentegen is een pittige en onvoorspelbare tocht. Gelukkig ben ik een ambitieuze perfectionist die, als ik eenmaal in de flow zit, zich niet snel laat tegenhouden door mogelijke beren op de weg. Dus: wat moet, dat moet. Inschrijven bij de KvK, registratie bij de belastingdienst, administratie opzetten en keihard aan de slag om een professioneel niveau te bereiken om mooie producten aan te bieden.

De eerste maanden zal PR een belangrijk onderdeel zijn van mezelf op de kaart zetten, dus ook hiervoor heb ik een plan gemaakt, met vaste momenten voor posten op diverse media en actief werken aan mijn netwerk. Daarnaast moest ook mijn inventaris onder de loep genomen worden en mijn ‘atelier aan huis’ (de achterkamer) heringericht worden voor een optimale werkvloer. En nu? Hopen dat alles gaat lopen!

Inventaris uitbreiden en organiseren!
Actie!

Na mijn eerste PR-werk, de Facebook Valentijnsactie waarbij ik in een dag drie portretschilderijen leverde in naam van de liefde, verveelvoudigde de aandacht voor mijn website en mijn werk en kwamen de eerste opdrachten voor andere portretten al binnen. En in dezelfde week kwamen ook leuke grafische opdrachten binnen! Dus er is hoop voor de toekomst.

Maar ik heb ook andere plannen die ik graag uit de doeken doe, zoals het maken van wekelijkse (korte) video’s: op maandag met een compilatie van mijn eigen werkzaamheden in vlogvorm, en op de woensdagen een video over andere interessante onderwerpen, zoals collega-kunstenaars, bijzondere plekken, technieken, materialen, etc. Hopelijk komen deze eerste nieuwe video’s volgende week online, op zowel deze website als op mijn vimeo-kanaal. De eerste vlog over een van mijn doeken is er al te vinden, maar ook hier nog te bekijken:

Ook ga ik vanaf komende donderdag een nieuwe actie beginnen op Facebook, en je bent natuurlijk van harte uitgenodigd om vrienden te worden en deel te nemen!

Werk in opdracht

Natuurlijk ben ik beschikbaar voor werk in opdracht en totdat ik mezelf op het juiste professionele niveau vind zitten, sta ik mezelf toe zeer scherpe prijzen vragen voor mijn portretschilderijen. Tevens kan ik via Brugman ook snel aan (bak)lijsten en aanverwante artikelen komen, dus totaalpakketten zijn op aanvraag ook te leveren. Hieronder een indicatieve prijslijst voor een aantal producten, maar in overleg er is nog veel meer mogelijk natuurlijk.

Product Excl BTW Incl BTW Baklijst en bevestiging
Portetschilderij, 30x40cm, incl. doek (acryl op katoen) € 135 € 164 € 20 – € 40
Portretschilderij, 50x50cm, incl. doek (acryl op katoen) € 140 € 170 € 25 – € 45
Portretschilderij, 50x70cm, incl. doek (acryl op katoen) € 150 € 182 € 30 – € 50
Grove ondertekening, 50x50cm, incl. doek (acryl op katoen) € 65 € 79 € 25 – € 45

Hieronder wat voorbeelden van mijn werk. Meer is te vinden in mijn portfolio beeldend.

Ook ben ik nog steeds beschikbaar voor overig creatief werk:

Kijk gerust rond in mijn portfolio en neem contact met me op als je iets wilt vragen!

Geef een reactie

Style Switcher

Pre Define Colors

Custom Colors
Layout