Jim Moriarty is terug!

Ja, eindelijk is hij er dan weer, Jim Moriarty.. De kwaadaardige genie uit de brilljante serie Sherlock, helaas overleden (in de serie) maar nu weer terug op het witte doek! Nou ja, dat doek was ooit wit, maar na wat uurtjes ploeteren is er van de laag gesso niets meer te zien.

Doek 15. Jim Moriarty (acryl op katoen, 50x50cm)
Een van de drie

Zoals voorspeld, helaas, is het niet gelukt om ook de andere twee knappe koppen uit de serie voorbij hun opzetje te helpen. Sherlock en John H. moeten nog even wachten totdat ze hun juiste kleur hebben bekend. Waarschijnlijk heb ik pas dinsdag of woensdag tijd om hiermee aan de slag te gaan, want een drukke week staat me te wachten. Enerzijds staan wat grafische opdrachten te popelen om uit mijn trouwe computer te rollen, anderszijds moeten er ook doeken in opdracht geproduceerd worden en moet ik zowel bij Brugman als bij Art and the City wat uurtjes maken zolang ik niet al mijn vaste en variabele lasten van mijn kunstenaarssalaris kan betalen. Ach, er zijn ergere dingen..

Vader en zoon

Vandaag heb ik me ook gelukkig mogen prijzen door een plotselinge artistieke drive van mijn zoon Iskander (12 jaar al!) die graag samen met mij een portret wilde gaan schilderen. Zijn keuze viel op een karakter uit Star Wars.. gelukkig is die voorliefde hiervoor genetisch bepaald. Wel jammer dat het geen karakter uit de originele triologie was, maar het is nog steeds Star Wars en gelukkig geen Jar Jar Binks! De keuze is gevallen op Finn, voormalige stormtrooper die zich gelukkig snel ontwikkelde tot ware held. Verder dan de opzet zijn we niet gekomen, maar als alles meezit gaan we volgend weekend verder om hem samen tot voltooiing te brengen.

Doek 18. Opzetje van Finn (acryl op katoen, 50x50cm)
En.. actie!

Tegenwoordig ligt mijn camera altijd klaar, staat het statief gereed en zie ik alles door een dubbele bril, dus ook nu heb ik weer veel videomateriaal geschoten van o.a. bovenstaande activiteiten. Ik heb echter besloten niet teveel te spammen op social media, dus ik bewaar mijn materiaal voor een vlog die volgende week maandag online komt. Daarin komt dan zowel beeldend werk als ander leuk materiaal van de wereld om mij heen. Hoop dat je kan wachten! Tot die tijd zal ik wel bloggen op mijn website en de volgende momenten pakken om ook nog even wat te laten horen:

  • dinsdag op LinkedInsdag zet ik een wat zakelijkere update op LinkedIn
  • donderdag presenteer ik een nieuwe actie op Facebook
  • vrijdag deel ik mijn weekoverzicht in blogvorm op Facebook

Zin om me te volgen? Stuur me dan even een verzoek, lijkt me leuk!

Geef een reactie