Organiseren & uitbreiden

Vandaag heb ik lekker een balans-dagje! Er is afgelopen week zoveel gebeurd, dat het goed is om even pas op de plaats te maken, afstand te nemen en de boel te overzien. En om natuurlijk de juiste stappen te gaan zetten naar een professionalisering van mijn werk. Maar dat lukt niet als je als een bezetene werkt.. althans, mij niet.

Organisatie

Natuurlijk is het leuk om lukraak maar wat te goed. Go with the flow enzo. Maar op de lange termijn levert dat niet op wat het zou moeten. Daarom nu even een stap terug om alles te organiseren. Dagelijks de social media spammen met alles dat in je hoofd komt werkt niet, dan hebben mensen niet eens meer zin om je te liken. Dus heb ik nu wat plannen gemaakt voor spreiding van de info. Bloggen op mijn eigen website blijf ik wel doen, dus iedereen die dat wil lezen is welkom om op bezoek te komen, maar het hoeft niet!

MaOchVlog, LinkedInsdag, Woe-Doe, DoDOV & Facebook-Friday

Vanaf volgende week ga ik proberen de maandagochtendvloggend te beginnen. Daarop volgt de LinkedInsdag, waarbij ik in het zakelijke gebied ga posten. Woensdag wil ik de Woe-Doe-specials uitbrengen: korte video’s in diverse thema’s: op bezoek bij een kunstenaar, museum, galerie of bedrijf in de kunstsector, instructievideo’s over technieken, informatieve video’s over diverse producten en/of uitstapjes naar andere creatieve hoeken. Hoe dit vorm gaat krijgen weet ik nog niet, maar heb wel al twee kunstenaars bereid gevonden om een dag mee op pad te gaan! Heb ik nu al zin in! Donderdag wordt denk ik een interactieve DoekOpVerzoek-dag, waarbij jullie bepalen van welke celeb ik een doek maak (en waarschijnlijk veil ik dit doek per opbod in de daaropvolgende week), en ik sluit de week af met een verzamelblog op Facebook-Friday. In het weekend heb ik dan tijd om de montage te doen voor de vlog van de maandag erop en die van de Woe-Doe-specials.

Uitbreiden

Aangezien ik afgelopen week gelijk werd benaderd uit allerlei hoeken voor het schilderen van portretten, vond ik ook dat het tijd was om mijn palet uit te breiden. Ik heb diep in de buidel getast en mijn arsenaal aan kleuren verdubbeld tot 30 kleuren, wat een nog dynamischer palet oplevert. Hopelijk werpt dit zijn vruchten af! Ook heb ik mijn verfbak verruild voor een mooie wand waar nu al mijn tubes ongeduldig bungelen. Ook heb ik voor alle nieuwe plannen een creatief planbord opgehangen. Laatste stap nog is natuurlijk de administratie voor de belastingdienst op orde maken.. maar dat is te saai om iets van te laten zien denk ik.

Links het uitgebreide palet, rechts mijn creatief planbord.
Komende week

Hopelijk blijft er dit weekend nog wat tijd over voor autonoom werk. Ik heb nog diverse portretten in mijn hoofd waar ik iets mee wil, maar het is soms lastig kiezen wat te doen. Maandag start ik met de eerste betaalde opdracht die ik binnen heb: een familieportret op 50x70cm. En nu: nog even chillen en genieten van het verzette werk, ook al lig ik een doek achter op schema.. Gelukkig zei ik “gemiddeld 1 doek per dag” 😉

Geef een reactie