14, feb 2018
Valentijnsdoek 1: Nidia

De eerste facebooker die ik blij mocht maken met een Valentijnsdoek was Rémon de Jong, een oud-leerling van me. Zijn verzoek was om een portret te schilderen van zijn lieve en onwijs-op-Valentijnsdag-jarige vriendin Nidia. Ja, liefde en ook nog jarig, dan verdien je wel iets speciaals natuurlijk. De zeer geschikte jongeman diende een zeer geschikte foto in en de rest is geschiedenis. Een zonnige dag in de tuin (of park?) resulteerde in een goed belichte prent met stralende lach. Het doek kon ook met een lach op mijn gezicht afgerond worden binnen de tweeeneenhalf uur.

Snel opgehaald

Vandaag om 13.00u kon ik Rémon vertellen dat er een doek klaarstond en een klein uurtje later stond hij al voor de deur. Na even gezellig wat herinneringen opgehaald te hebben en in sneltreinvaart de tussenliggende periode uit de doeken gedaan te hebben ging ook het net-droge doek van de hand. Ré de J was tevree en verwachtte ook dat Nidia blij verrast zou zijn. Ik heb in ieder geval drievoudig genoten: eerst van de positieve respons op de actie, toen van maken van het leuke portret en tenslotte van het wederzien! Hopelijk zie ik jullie binnenkort, als er een expositie van de grond is gekomen, want daar mag dit doek zeker ook tijdelijk aan de wand.

Doek 12. Nidia (acryl op katoen, 50×50 cm)

 

Geef een reactie

Style Switcher

Pre Define Colors

Custom Colors
Layout