13, feb 2018
Doek 10

Vanmorgen, na rustig te hebben ontbeten en mijn zoon naar school geholpen te hebben, rond tien uur weer de penselen opgepakt. Van de twee geprepareerde doeken die ik nog had staan heb ik gekozen voor het meisje met de pony. Haar haast verschrikte, gedraaide gezicht staat in schril contrast met het haast arrogant ogende ‘meisje met het onstuimige haar‘ van gisteren.

Zoveel haar!

Na een uur besteed te hebben aan haar huid, ogen en kleding was het tijd om het haar aan te pakken. En zoals je kunt zien.. het was weer veel haar! Ik kies er vaak voor om de huid en kleding met weinig detail te schilderen, maar de ogen, lippen en het haar vragen tijd om het levendig te krijgen. Dat laatste ben ik ruim 45 minuten mee bezig geweest om het, laag over laag, droog en nat, tot een fatsoenlijke coupe te krijgen. Maar toen er in totaal drie uur op de teller stond was ik tevreden en kreeg ze de rust die ze verdiende. Dat mag ook onderhand wel, want ik moet zo de deur uit! Een paar uurtjes heerlijk vertoeven bij Brugman Voorburg, dat is geen straf. Alleen maar hopen dat mijn ogen niet groter zijn dan mijn portemonnee.

Niet scherp

Tot mijn schrik zie ik net dat ik wat onderdelen vergeten ben.. Vanavond klimt ze weer de ezel op ben ik bang, voor de laatste streken. Zie jij ook wat ik vergeten ben? (Leuk he, zo’n interactieve blog? *wink wink*)

Doek 10. Meisje met de pony (acryl op katoen, 50x50cm)
Opzetje doek 10.

Geef een reactie

Style Switcher

Pre Define Colors

Custom Colors
Layout