12, feb 2018
Doek 8

Ja, en dan is de vraag: hoe vaak moet ik iets posten als je het voornemen hebt uitgesproken elke dag (gemiddeld) een doek te produceren? Doe je dat dagelijks, het ultieme bewijs van handeling? Of wekelijks en vertel je dan alleen wat je echt moet vertellen over het werk? Wat een dillema!

Doek 8

Nummertje acht had ik gisteren al in de grondverf gezet en zeer optimistisch begon ik vandaag met de afronding ervan. Had nog geen portret van een kind gemaakt, dus nu was een goed moment. Gaandeweg kwam ik er echter achter dat niet alles lekker geplaatst was, dus moest ik nog heel wat correcties uitvoeren om het gewenste resultaat te bereiken. Echter, toen het doek in zijn afrondende fase terecht kwam besloot mijn gootsteen niet meer leeg te lopen nadat ik wat kwasten had uitgespoeld. Goede afleidingsmanoeuvre van het lot! Een klein uurtje later, en heel wat liters water die via de afvoer mijn keuken in stroomden, kon ik verder met mijn doek, waarvan de verf alweer te droog was om lekker alla-prima (nat-in-nat) door te werken. Toch even de schouders eronder gezet en met wat stevig kwastwerk onderstaand resultaat weten te behalen. Ja, ze kijkt wat treurig.. maar dat krijg je van verstoppingen natuurlijk. 😉

Doek 8. Aziatisch meisje (acryl op katoen, 50x50cm)
En dan verder..

Dit beantwoord nog steeds mijn vraag niet over het posten natuurlijk. Ik denk dat de tijd het gewoon maar moet leren. En als lezers er een mening over hebben (en ja, dat hebben ze altijd op internet, en vaak nog ongenuanceerd ook) dan mag je mij daar altijd deelgenoot van maken. Ook als je goede ideeen hebt trouwens voor doeken, of leuke tips..

Opzetje van doek 8

Geef een reactie

Style Switcher

Pre Define Colors

Custom Colors
Layout