19, okt 2017
Reflectieboekje KinderAcademie

Vandaag zijn de reflectieboekjes die ik voor de KinderAcademie heb vormgegeven binnengekomen. Op verzoek van de KinderAcademie heb ik meegedacht over de invulling van dit werkboekje en gezorgd voor de totstandkoming ervan met behulp van de heilige drie-eenheid Photoshop, Illustrator en InDesign CC.

Het werkboekje is een CL-formaat wire-o van 54 pagina’s en staat bomvol met informatie en de reflectieformulieren die de leerlingen tijdens de ruim 20 weken dat ze de KinderAcademie bezoeken kunnen gebruiken. Voorin staat uitleg over de 21ste eeuwse vaardigheden die de leerlingen verder gaan ontwikkelen en informatie over reflecteren, inzet en feedback geven & ontvangen. Het achterste deel van het boekwerk is gevuld met reflectieformulieren, die de leerlingen aan het einde van elke les invullen. Daarnaast zijn er twee evaluatieformulieren opgenomen, halverwege de lessen en aan het einde van de gehele cyclus.

Elk reflectieformulier heeft zijn eigen opmaak, passend bij de les van die dag. De meeste lessen hebben te maken met beroepen (stadhuis, politie, ambulance, rechter), andere lessen richten zich op het toepassen van vaardigheden (muziek, sport, escape room). Het boekje is vormgegeven met het oog op de doelgroep: leerlingen uit groep 8. Er is vooral gelet op leesbaarheid, maar ook op wat de doelgroep aanspreekt. Daarom heb ik hier gekozen voor veel felle kleuren en een duidelijke vormentaal: ‘eenvoudige’, krachtige vectorafbeeldingen.

One thought on “Reflectieboekje KinderAcademie

    1. Hoi Emmanuelle,
      de reflectieboekjes zijn speciaal gemaakt voor de kinderacademie Delft, zij bezitten ook de rechten over het document. Wellicht kan je contact met hen opnemen hierover: kinderacademie@gmail.com
      Als je iets soortgelijks wilt laten ontwikkelen, dan wil ik je graag hierbij helpen! – Ray

Geef een reactie

Style Switcher

Pre Define Colors

Custom Colors
Layout